Posts sent on: 2001-01-01

Happy b'day!

18 Nov 2012 
Waarschijnlijk zou ze dat niet begrijpend, maar wat wil je met een meisje die 5 wordt? Precies een week van nu, waren de koekjes die ik had gebakken, nt klaar. Waarom iemand om 8 uur nog koekjes gaat maken? Omdat je oppaskindje de volgende dag jarig is. Jeej! Ik heb het beroemde recept van Annefleur (een mede-1001dagerer) gebruikt en, in tegenstelling tot de vorige keer, waren ze deze keer wel gelukt! Tenminste, ze leken op diegene die Annefleur altijd maakt. De vorige keer waren die van mij heel donker bruin door te veel chocolade (lees hagelslag) toe te voegen. Misschien lag het ook aan het feit dat ik dit keer wl zelfreizendbakmeel had :'). Ik weet niet of ze ook beter smaakten, want ik heb ze niet geproefd, maar weggegeven, zoals ik al hiervoor had gezegd. Pas vandaag besefte ik dat dat ook een opdracht was: bak een taart en neem er niets van. Ga ermee door de buurt en kom zonder een stuk terug. Door 'taart' vrij te interpreteren, heb ik dus een opdracht voltooid. Jippijaje! Ik kreeg trouwens wel een sms van haar moeder, dat ze erg lekker waren geweest. Gelukkig (: Met een jaartje erbij voor Marieke, gelukte koekjes (voor de verandering) en een voltooide opdracht: go to the next!

Xx

Admin · 110 views · Leave a comment
Categories: First category

78

25 Oct 2012 
Jaja. ik zit al op 78 voltooide opdrachten! Met nog 207 dagen op de klok, begint bij sommige toch wat stress te komen: Een van ons moet nog 40 opdrachten, een ander nog 70! Ik ben benieuwd ^^ In de vakantie gaan we in iedergeval nog een opdracht met zijn alle doen en we hebben een andere opdracht die we pas op de laatste dag kunnen doen (eigenlijk wanneer de lijst al afgelopen is), maar daar hebben we ook al voorzorgsmaatregelen voor getroffen. Dus eigenlijk hoef ik er geen 23 meer, maar nog maar 22. Pfoei, dat scheet er weer een. Maar ja, de opdrachten die ik voltooid heb ^^ Een is eigenlijk al van een tijd geleden, maar ik besefte me dat die ook op mijn lijs stond en ik ook voltooid had, dus tja.... Het was een koud weekend, met veel regen maar zeker ook met veel gezelligheid! Het was het tweede weekendkamp van mijn WJ en ons was gezegd een eigen tentje mee te nemen, Ok, geregeld. Komen we daar aan, moeten we eerst nog een heel stuk door het donke lopen en zijn we verdwaald. Verdwaald, echt hoe kn dat?! Tot die avond kwam verdwaald niet eens voor in mijn woorden boek... ik wou dat ik kon zeggen dat het de enige keer was, maar Annefleur en ik zijn op vakantie... nee hbben we ook een toeristische route gedaan (A). Anyway, toen we er eindelijk waren, mochten we onze tenten niet pakken. We kregen een paar vuilniszakken en een zeil. "Ga maar een tent bouwen'. Het was koud, wij hadden het koud, het was donker en we hadden gerekend op een makkelijke tent opzetten. Nu moesten we dus nog 'even' een tent verzinnen. Thank God is het gelukt en heeft het een heel weekend overleefd, maar een erg pretje was het niet... Na een weekend slecht slapen, onder een zijl en op vuilniszakken, had ik in iedergeval wl een opdracht voltooid: Bouw zelf een tent, wigwam, boomhut o.i.d. en slaap er een weekend in.
Een opdracht die ik wel op tijd herinner, is de opdracht Doe iets creatiefs met een meisje of jongetjes van onder de zeven. Wat is beter dan een meisje of een jongetje van onder de zeven? Twee meisjes! En van 6 en n van 4. SUper gezellig en sinds kort mijn oppaskindjes. Ik vind dat zo leuk hea, om te zeggen dat ik oppaskindjes heb ^^ Anyway, we hebben lekker ouderwets getekend en het was ook erg gezellig (: Ze vinden me echt aardig, geloof ik :D En ik hen ^^ Zo, 4 volgetekende blaadjes verder, heb ik dus 78 opdrachten voltooid. Nog 207 dagen en 23 (22) op de lijst nog, gaat goed!

Xx
Admin · 138 views · Leave a comment
Categories: First category

Genesis

01 Oct 2012 
Ik denk dat de meeste wel weten dat de genesis het eerste hoofdstuk van de bijbel is. En ook dat hij lang is. En zker dat de letters in de bijbel heel klein zijn. En ik moest die lezen, f de exodus of de openbaring. Ik ben maar vooraan begonnen en dat betekent dus de genesis: 65 bladzijdes vol, geen plaatjes, alleen maar kleine lettertjes. Ik ben daar dus denk ik anderhalve week mee bezig geweest, met af en toe een paar bladzijdes lezen tijdens de reclame op televisie. Met als uitkomst dat ik een opdracht heb voltooid (de 76ste alweer) en ik tot de conclusie ben gekomen dat er niets nieuws in stond. Ik kende alle verhalen al en na 5x lezen: "ik zal je veel nageslacht geven" is het wel duidelijk. Om het ng duidelijker te krijgen, staat het ongeveer op elke bladzijde twee keer. Oveigens heb ik het niet geteld, maar voel je vrij het wel te doen. Ik probeer niemand te beledigen, maar ik vind het eigenlijk 3x niks: Veel herhaling, hl veel namen (namelijk, die van alle zonen die iemand heeft gekregen bij elke (bij)vrouw) en hoe vrouwen behandeld worden. Dat laatste schrijf ik echter niet toe aan de bijbel zelf, maar aan de tijd waarin dit alleszouhebben afgespeeld. Vrouwen werden zo nou eenmaal behandeld, dat weet ik wel, mar toch. Misschien ben ik een beetje te gemancipeerd voor zulke verhalen... Naderhand had ik misschien liever de openbaring gelezen, omdat ik misschien daar meer nieuwe verhalen zou aantreffen. Nou ja, mijn 'kennis' is weer een beetje opgefrisd, maar ik ga het zeker niet nog een keer doen. Ik heb respct voor een vriendin van mij die de hle bijbel leest, just for fun. Ik zou nog wel meer kunnen neerzetten over wat me niet bevalt, maar dit zou me niet lukken zonder mensen te beledigen, denk ik. Daarom laat ik het maar bij dit korte stukje en hoop ik binnen kort weer een post te moeten schrijven in verband me een andere opdracht die ik heb voltooid! Langzaam begin ik wel te beseffen dat het einde in zicht is...

Xx my
Admin · 109 views · Leave a comment
Categories: First category

Even more food!

13 Sep 2012 
Jemig, weer een odpracht met eten? Ja, ik heb ze niet verzonnen! Altans, deze wel. Ik had immers een opdracht die ik niet kn voltooien, hoe graag ik het ook zou willen. Hmm... okee, ik had het wel kunnen voltooien maar dan niet naar mijn tevredenheid. Ik heb deze opdracht vervangen door deze, die ik vandaag heb voltooid: Koop babyvoeding (en probeer het?) Ik heb het nog niet geprobeerd, maar wil het wel een keer doen, dus wanneer ik honger heb ofzo.. Deze opdracht is genspireerd door mijn lieve partrouille leden van scouting toen ik nog bij een lagere groep zat. Ik was 'leider' van zo'n patrouille (groepje) en op kampen moet je dan met een bedrag zelf eten kopen en koken. Een keer hebben die leden van mij dus gewoon babyvoeding gekocht omdat het kennelijk heel lekker is. Dus vandaag. Ik werd dus nieuwsgierig. Als je nieuwsgierig bent naar welke opdracht ik het vervangen, wel, dat was deze: Schrijf een verhaal en ga ermee naar een uitgever. Ik bn bezig met een verhaal en ik wl het ook gaan opsturen, maar de tijd schiet me gewoon te kort om het voor het einde van dit 'project' af te krijgen, vandaar. Jeetje, het lijkt voor mij echt heel kort geleden dat ik de eerste post schreef en uitlegde waarom ik deze blog zou gaan bijhouden. Ondertussen ben ik 75 opdrachten verder en besef ik dat ik nog maar 26 posts ga schrijven... Ik ga het jammer vinden dat ik niet meer met een echt doel ga bloggen, maar misschien zal ik verder gaan bloggen (als ik die wel vol houdt). De kennis over het verdelen stemt me niet zo gunstig... Maar ja, jullie horen het nog wel tegen die tijd. Nu over deze opdracht (laten we niet over haasten). Het is Biologisch! Goed hea? Deels omdat ik dan wel niet met mijn toekomstige stemmen voor toekomstige regeringen (haha, PVV is t niet zo gelukt! :]) echt voor het milieu zal gaan stemmen, maar wel iets voor het milieu moet doen MAAR (volgen jullie deze zin nog? :P) ook gewoon omdat ik wil laten zien dat het in prijs niet zoveel uit maakt of je nou 'gewone' producten koopt of biologische producten. En dat terwijl er voor het mileu wel degelijk verschil is! Oke, nu geen hippiepraat meer (die ik overigens wel meen). Het smaakje is wel echt iets voor mij: bosbessen! De volledige naam is Bosbessen Fantasie voor vanaf 6 maanden, dus ik ben wel benieuwd naar de smaak. Damn, ik krijg honger en ik begin steeds smagtender naar dat potje naast me te kijken. Nee, hanneke, beheers je! Zo maar weer een lekkere appel pakken (A). Damn, ik glij weer van het onderwerp af. Misschien wel omdat er niets meer te vertellen is en het grootste deel van deze post gewoon nergens over gaat... dan maar snel afsluiten! Tot snel!

Xx my


Admin · 174 views · Leave a comment
Categories: First category

Keukenprinses

22 Aug 2012 
Jaja, je zou het niet zeggen, maar in 2 dagen 2 nieuwe recepten leren, is toch best wel deze titel waardig *applaus* Dank u, dank u *elegante buiging*. Maar het belangrijkste: 2 opdrachten voltooid! Op mijn lijst stond dat ik een keer een gepocheerd ei moest maken en dat ik een keer zelf ijs moest maken. Sinds mijn broer naar verwegie stan is verhuisd en mijn ouders weer moeten werken, verveel ik me echt heel erg. Goede omstandigheden om aan mijn opdrachten te werken. Maar goed. Gister dus ijs, vandaag het ei en morgen... de wereld! MHHAHAH. Neh, never mind -.- Dus.... Oja, ijs. Ik in de heilige overtuiging dat ik 10 citroenen nodig had (had ik al verteld dat ik citroen sorbetijs ging maken? Nou, nu dan) en ik dus braaf 10 citroenen gekocht. Thuis nog eens dat recept bekijken... heb ik er opeens 3 4 nodig. ); . Dus als iemand nog 5 ciroenen nodig heeft... Wist je trouwens dat er heeel veel recepten hiervoor zijn? Jammer dat de meeste met ijsmachines worden gemaakt, en wij die van ons een tijd geleden (kennelijk) hebben weggedaan. Maar uiteindelijk verschillende recepten gedaan en ook op gevoel, omdat ze allemaal wel op elkaar lijken, maar toch allemaal verschillen. Ik heb uiteindelijk het volgende gedaan (en dat is best goed uitgepakt, dus feel free het uit te proberen ;])
voor 4 - 5 personen (zo'n hertoch 3chocolade ijs bakje vol zegmaar)
500 ml water
3 citroenen
150 gram suiker
1) Citroenen wassen en er 2 schillen (zoals je een appel zou doen). Alle 3 citroenen persen en sap bewaren.
2) Water met de 2 citroenen schillen aan de kook. Eenmaal aan de kook, citroenen ongeveer 2 minuten mee laten koken. Daarna schillen eruit en suiker erin. Blijven roeren tot die is opgelost. Daarna pas van het vuur.
3) Citroensap erbij en roeren.
4) Proeven. Is het goed => aflaten koelen. Nog te zuur? Suiker erbij tot je het lekker vind en dan laten afkoelen.
5) Afgekoeld? In een bak gieten en in de diepvriezer
6) Na een uur bak uit diepvriezer en omkloppen met een klopper. Daarna terug in de vriezer. Hierna nog 3x hetzeflde doen. Maak je niet ongerust als het ijs na 2x omkloppen nog niet echt ijs is, het komt vanzelf ;)
7) Enjoy =)

En dan het gepocheerd ei. Ten eerste: Het is eigenlijk gewoon een gekookt ei, maar dan zonder schil. Dus, wat heb je nodig?
Water, een pan, een ei, azijn, keukenpapier en wat zout.
1) Breng het water in een pan aan de kook (5 centimeter water is voldoende!).
2) Zodra het kookt, flinke scheut azijn erin en vuur wat lager doen.
3) Daarna met lepel o.i.d. water laten draaien tot soort draaikolk.
4) Ei breken en VOORZICHTIG in het midden van het draaiende water laten glijden
5) Eventueel met lepel eigeel 'inpakken' met het eiwit.
6) 3 minuten in water laten voor zacht gekookt eitje, 5 voor hard gekookt eitje
7) Na tijdje eruit halen, iets droogdeppen met keukenpapier. Daarna met wat zout erover heen serveren.

Probeer het ook eens, echt een aanrader! Hiermee zijn 71 opdrachten voltooid, heb ik nog 271 dagen, 30 opdrachten te gaan, waarvan er al 5 in progress zijn. Gaat lukken!

Xx
my
Admin · 115 views · Leave a comment
Categories: First category

Previous page  1, 2, 3, 4  Next page

Calendar

December 2015
SunMonTueWedThuFriSat
 << <Mar 2018> >>
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication